modelbouw
    Benjamin
postbus 8131
6710 AC  Ede (gld)
Holland
tel.: 06-10657533

algemene voorwaarden
verzendkosten
gastenboek
april 2010

NG-9000C Hefsysteem tbv offshore schaal 1:25
Mei 2010

opdracht voor bascule brug Terneuzen in de schaal 1:100

Juni 2010:
Aankoop bewerkingscentrum Emco VMC 200
Voor het bedrijf GustoMSC hebben wij een studiemodel geproduceerd. Dit model heeft ten doel om te checken of alle maatvoeringen en toleranties kloppen met de berekeningen. Het 1:1 model is te groot om dat te testen. Het gaat hier om het zwaarste en snelste jackingsysteem.
Het systeem komt op schepen die gebruikt gaan worden in de windmolenindustrie.
Voor het bezoekerscentrum in Terneuzen ''het portaal van Vlaanderen" hebben wij de karakteristieke basculebrug in de schaal 1:100 uitgevoerd. De brug is volledig van staal gemaakt. Met het aluminium handvat kunnen bezoekers ervaren dat de brug in evenwicht is.
werking is te zien op het youtube kanaal:

augustus 2011  levering laadarm atlanta schaal 1:15
schaalmodel ten behoeven van beurspresentatie's. Voor een Belgisch bedrijf hebben we een 1:10 replica gebouwd van een van de producten van dit bedrijf. Het gaat om een laad en losarm voor tankschepen.
Op deze manier hoeft men niet meer het origineel mee te nemen. Ook vertegenwoordigers kunnen nu op pad met het schaalmodel. Dit scheelt erg veel kosten bij opbouw op een beurs, en men hoeft geen potentieele klanten meer op het bedrijf uit te nodigen.
Het unieke van het schaalmodel is dat het werkt zoals het origineel. benjamin heeft een tweede laadarm gemaakt voor eigen promotie, en deze willen we ook nog vloeistof laten pompen.Nieuws